Szilveszter az Art Deco jegyében
2015. december 29. írta: emy.style.hu

Szilveszter az Art Deco jegyében


art10.jpg

 

Az Art Deco stílus az 1920-as években Párizsból indult hódító útjára. Meghódította az Egyesült Államokat, Európát, és nagy hatással volt Dél-Afrikára valamint Kínára is. Az építészet, a lakberendezés, a divat és az iparművészet, hatására gyökeres fordulatot vettek.

Az első világháborút követően fokozatosan növekedni kezdett a vágy a luxus, a kényelem és a csillogás után.

A gyarmati hatásnak köszönhetően pedig új, korábban nem használt anyagok kerültek a formatervezés látóterébe. Az ébenfa, elefántcsont, dió, mahagóni szolgáltak a bútorkészítés alapjául, cápabőr valamint egzotikus állatminták jelenetek meg a textiliparban. A ruházatban a selyem, muszlin, sifon, valamint a csipke és egyéb nemes anyagok szolgáltak alapul.

A porcelán, a tükrök az üveg hangsúlyos szereplői lettek a lakásbelsőknek. Sorra nyitottak a bárok, ahol végre felszabadultan lehetett szórakozni. Ezzel egy időben divatba jöttek a fekete bőrű táncosok, valamint a jazz irányzat is egyre nagyobb teret nyert az egész világon.

A felszabadultság jeleként a nők jellemzően rövidre vágatták a hajukat, divatba jöttek a rövid, egyenes szabású ejtett ruhák, melyek a hátat szabadon hagyták.

art8.jpg

Az öltözékeket gazdag díszítettség és geometrikus minták jellemezték, a fekete, fehér, és az arany, szinte mindig jelen voltak. A lényeg: legyen fényes, csillogó, flitteres, csillámos! Sok esetben strasszokkal és kövekkel díszítették a ruhákat.

art13_2.jpgart14_1.jpgart13_1.jpg

Elegáns nő kiegészítőként mindig viselt boát, fejpántot, vagy tollat. Ekkor indult mai napig tartó diadalútjára a gyöngysor is, amelyet számtalan méretben és hosszúságban viseltek.

 art15.jpgart3.jpgart2.jpgart7.jpg


A férfiak öltözködése a nagyvilági életet élő, luxust sugalló, kozmopolita férfit testesítette meg, a ragadozó macsó típusával keverve

Drága kelmék, hűvös elegancia, és áramvonalas szabásvonalak jellemzik a férfiak divatját.

art_2.jpgart_1.jpg

 

Az Art Deco az egyik olyan stílusirányzat, amely újra és újra felfedezésre kerül, mind a divat, mind a enteriőrtervezés, mind az építészet számára, hiszen örökre a klasszikus elegancia képviselőjévé vált.

 

art11.jpgart9.jpg

 

BÚÉK!!! :-)

 

 

Forrás: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr138192748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása