Alkati adottságaink - Alma
2016. március 02. írta: emy.style.hu

Alkati adottságaink - Alma

Bizonyára sokszor és sok helyen olvashattatok már a női alkatatokról. Az azonban talán kevéssé ismert, hogy mely alak típus, milyen százalékban fordul elő a hölgyek körében

Egy amerikai felmérésben olvastam, amely szerint a hölgyek 25%-a alma, 9%-a körte, 18%-a egyenes vagy sportos, 9%-a fordított háromszög és 26%-a homokóra alkattal rendelkezik.

Na akkor menjünk szép sorjában.

Kezdjük az "alma" típussal.

alma_sum6.jpg

 

 

Az "alma" alkatú hölgyeket hangsúlyos felsőtest jellemzi, széles váll, az átlagosnál nagyobb mellek, kevéssé hangsúlyos derékvonal, keskeny csípő és lapos fenék és vékony, szinte tökéletes lábak határozzák meg ezt a típust.

Az alma alak csupán annyit jelent, hogy a a test hangsúlyos pontja a has területén van! Az viszont elmondható, hogy ha súlyuk növekszik, a többlet szinte mindig a hason jelenik meg. 

 

alma_sum1.jpg

 

Az öltözködés egyik sarkalatos pontja, hogy a figyelmet el kell vonni a hastájékról.

Tehát mindenképp kerülni kell a széles, derékra helyezett öveket, és azokat az anyagokat, amelyek könnyen hozzátapadnak a testhez.

Legelőnyösebb számukra a mell alatt karcsúsított fazonú ruhák, az enyhén lefelé bővülő, lágy esésű anyagból készült darabok. Ezek a fazonok nyújtják az alakot. Az alaktalan, fazon nélküli darabokat kerüljük.

 

alma_sum4.jpg

 

Felsőből mindig olyat válasszunk amelynek V nyakkivágása van, lágy esésű, finom anyagból készül. Kerüljük a magas nyakvonalú, csónaknyakú és mellrésznél díszített darabokat.

Mivel a mell mérete miatt már egyébként is hangsúlyos, ne viseljünk feltűnő, nagy láncokat a nyakban, hiszen ez már kissé soknak tűnne. Maradjunk a finom, visszafogott ékszereknél.

 

alma_sum5.jpg

 

Mint említettem, az alma hölgyek lába nagyon formás és csinos, ezért érdemes ezt az előnyt kiemelni.

A szoknya hossza lehet térdig érő, vagy mini. Előnyös az A vonalú, és az egyenes fazon, de a nagyon szűk, testhez simuló aljakat hagyjuk meg más típusok számára.

Ha nadrágot vagy farmert választunk, akkor az egyenes fazonú, enyhén bővülő szárú, vagy a trapézfazon is szóba jöhet. Farmerünknek legyen mindig karakteres hátsó zsebvarrása, ettől a fenék formásabbnak hat. 

 

alma_sum2.jpg

 

 És néhány ruha, a hétköznapokon túlra...

 

alma_cel_sum.jpg

 Alma testalkatú celebek: Drew Barrymore, Adele, Kate Upton

Véleményeteket, észrevételeteket és témajavaslataitokat várom a colorstyle.hu@gmail.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/colorstyle.blog.hu/ oldalra. 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr758413842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása