Sokszínű férfiak
2016. június 02. írta: emy.style.hu

Sokszínű férfiak

A férfiaknál ugyanúgy, mint a hölgyek esetében, az öltözködés alapszabályait  - természetesen a megfelelő színválasztás mellett - a testvonal, az arányok és a testalkat alapján érdemes kialakítani.

ferfi_alkatok_oltony.jpg

 

Egyfelől a hozzánk illő színek, másfelől pedig a testalkatnak megfelelő ruházat, az amely alapján a legideálisabb, legoptimálisabb külső alakítható ki.

Most az alap férfi testalkatokat szeretném megismertetni veletek, illetve azt, kinek milyen öltözéket ajánlott viselni.

ferfi_testalkatok.jpg

 

kép forrása: www.thegentlemanjournals.com

 

Alapvetően 5 fő típust különböztetünk meg, de természetesen ennek számtalan variációja létezik, mivel az emberek sokfélék. Annak megállapítása, hogy alkatunk, mely kategóriához közelít leginkább, segítséget nyújt nekünk abban, hogy ha öltönyt, inget, vagy akár kabátot választunk, mindig megtaláljuk a tökéletes megoldást.

A férfiak esetében is, hasonlóan, mint a nőknél a váll, a mellkas, a derék és csípő egymáshoz való aránya határozza meg a testalkatot.

Nézzük a konkrét típusokat!

 

Fordított trapéz

Az úgynevezett "ideális testalkat", akinek szerencsés arányaink nem kívánják meg a testrészek korrekcióját, ebben az esetben egy dolgunk van, hangsúlyozni az adottságainkat.

A széles váll és mellkas, jelentős karok és egy közepes keskeny derék, valamint arányos csípő jellemzi ezt a típust.

Tanácsos elkerülni a bő ruhákat, viselhet testhez illeszkedő öltözékeket, hogy megmutassa irigylésre méltó alakját.

Egy jól szabott mértékkel karcsúsított öltönyben ugyanolyan vonzó, mint egy póló-farmer párosban.

 

ferfialkatok_forditott_trapez_celeb.jpg

 

Téglalap

 

A téglalap alkatúak könnyen felismerhetők, hiszen egyenesen alakjuk okán a csípő, a derék és mellkas egy képzeletbeli vonallal könnyedén összeköthető, méretük, arányuk közel azonos. Ahhoz, hogy újra egyensúlyba hozzuk ezt az alakot, a célunk, hogy szélesítsük a vállat, miközben optikailag csökkentsük a csípőméretet. 

Vásárláskor törekedjünk minden esetben a vállhangsúlyos, vagy válltöméses ruhadarabok beszerzésére. Ez a típus vékony és egyenes szabású nadrágokat viseljen, amik nem adnak plusz felületet a derék és csípő résznél.

 

 ferfialkatok_teglalap_celeb.jpg

 

Fordított háromszög 

Az alakja hasonló a fordított trapézhoz, de ez esetben a derék és a csípő jóval keskenyebb.  Az általános cél egyensúlyban tartani az arányokat.

Mivel válla sokkal szélesebb, viseljen világosabb színű farmert, nadrágot, sötétebb tónusú felsővel, így a testrészek közti kontraszt,  az arányos méretek illúzióját kelti. Sok utánajárást igényel a megfelelő méretű nadrág megtalálása, a szűk fazonok az ő esetében kerülendőek. A V nyakú pulóverek és pólók tiltólistásak, mivel még hangsúlyosabbá teszik a keskenyebb csípő részt. 

 ferfialkatok_forditott_haromszog_celeb.jpg

 

Ovális

Minden tömeg a test közepére orientálódik, ehhez képest a karok és a lábak vékonyabbnak tűnnek. A hosszanti csíkozású minta, mindig telitalálat az ő esetükben.

A függőleges csíkok és V-nyak nagyszerű választás, ezek minden esetben meghosszabbítják, nyújtják az alkatot. Ajánlatos kerülni a nagy mintákat és a kontrasztos színeket. Ezzel szemben, az azonos sötét színű ruházat szintén nyújt. 

A könnyű szövet, vászon mindig jó választás, a nehéz, súlyos anyagokkal szemben. 

 ferfialkatok_ovalis_celeb.jpg

 

Háromszög

A mellkas és a váll keskenyebb, mint a csípő - szemben a fordított háromszöggel - , valamint jellemző az ejtett váll. A cél, elvonni a figyelmet a derék és csípő tájékáról, és célszerű kiemelni a felsőtestet, mindig a váll legyen a középpontban.

A felsőruházat lehet sokszínű, mintás, ajánlottabbak a világosabb színek, a széles, vízszintes csíkozás növeli leghatékonyabban a felsőtestet. Egy másik trükk, a  vállhangsúlyos zakó és egyéb felsők az arányos megjelenés ezzel minden esetben könnyedén biztosítható. Az ing vagy póló, ne legyen túl szűk, de a nagyon bő szabásúakat is kerüljük. 

 ferfialkatok_haromszog_celeb.jpg

 

Hamarosan a különböző típusok konkrét ruhaötleteket kapnak egy következő írásomban.

Véleményeteket, észrevételeteket és témajavaslataitokat várom a colorstyle.hu@gmail.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/colorstyle.blog.hu/ oldalra. 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr88766496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Treff Bubi 2016.06.06. 16:23:34

Konklúzió: öt fő alaktípus van, de mindenki igyekezzen úgy kinézni, mint az egyik:)

emy.style.hu 2016.06.06. 16:30:43

Kedves Treff Bubi!

Az írásommal az volt a cél, hogy bemutassam, milyen alaptípusok léteznek, ill. hogy az arányokat hogy tudjuk optikailag változtatni.
Persze semmi nem kötelező, de sokat javíthat külsőnkön, ha ezek mentén alakítjuk ki a ruhatárunkat :-)

Szép Napot Neked!

üdv
ColorStyle
süti beállítások módosítása