Alapdarabok - Fehér Blúz VS Női Ing
2016. március 22. írta: emy.style.hu

Alapdarabok - Fehér Blúz VS Női Ing

 

 

sum.jpg

 

Hogy inget vagy blúzt viseljünk?

Ez minden esetben függ az adott alkalomtól, illetve attól, hogy viselője, milyen típusú egyéniség.

Ha az üzleti megjelenésnél fontos számunkra, hogy lendületességünket és határozottságunkat láttassuk, akkor mindenképp az ing mellett voksoljunk. Amennyiben finomabb lelkületű, romantikusság jellemzi az alaptermészetünket, akkor csakis a blúz lehet a jó választás.

 

bluz-ing.jpg

 

A klasszikus fehér ing vagy blúz, mind a hétköznapi, mind az üzleti öltözet része lehet, így igazán olyan alapdarab, amelyre minden hölgynek szüksége van.

A fehér női ing, a férfiak fehér ingének női megfelelője, minden esetben kifinomult megjelenést kölcsönöz viselőjének. Hordható szuper elegánsan fekete kosztümmel, munkahelyi öltözetként kosztümmel vagy blézerrel, lazább viseletként pedig akár egy farmerrel is.

Az női ingek általában karakteres férfiingekhez hasonló gallérral készülnek. Anyaghasználatuk is hasonló, az elegánsabb darabok, finomabb anyagokból és kidolgozottabb varrásokkal készülnek, míg a casual modellekre a lazább fazonok, és változatos gallérmegoldások jellemzőek.

 

ingek_1.jpg

 

 

ingek_2.jpg

 

A női blúz az inggel szemben nagyon sokféle megjelenési formát ölthet.

Legfontosabb jellemzői: nyakkivágás, gallérforma, ujjmegoldás, hossz, fazon és egyik legmeghatározóbb az anyagválasztás (pl. pamutszövet, selyem, sifon, szatén, muszlin, tüll, lenvászon vagy kevert szálú anyagok, esetleg viszkóz, stb).

Lehet klasszikus nyakmegoldású, zárt, vagy kerek, fodros galléros, álló galléros, zsabós, mélyen dekoltált esetleg ejtett nyakú. Azt, hogy mely nyakmegoldást válasszuk, minden esetben az arc-, valamint a nyakformánkhoz igazítsuk és vegyük figyelembe, milyen egyéb darabokkal, kiegészítőkkel viseljük.

 bluzok_1.jpg

 

bluzok_2.jpg

 

 

És mivel tudjuk még fokozni a hatást?

Az egyszerű szabású blúzok esetében bátran ajánlom mindenkinek a látványos gallérokkal történő díszítést.

A blúzt hordhatjuk csak magában, vagy a hangulatunkhoz és az adott eseményhez igazítva.

 

bluzok_3.jpg

galler-1.jpg

 Véleményeteket, észrevételeteket és témajavaslataitokat várom a colorstyle.hu@gmail.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/colorstyle.blog.hu/ oldalra. 

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr228440524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása