Hogyan legyünk azt est legszebbjei?
2016. február 04. írta: emy.style.hu

Hogyan legyünk azt est legszebbjei?

  

1, Nézzük meg a meghívót, vajon milyen dress code, azaz javasolt ruházat ajánlott az eseményre. Amennyiben az invitáláson SEMI-FORMAL vagy EVENING DRESS szerepel, úgy viselhetünk alkalmi kosztümöt, kisestélyit vagy az örök kis feketét. Ha BLACK TIE szerepel a meghívón, akkor a kis feketéhez vegyünk esti kabátot, vagy választhatjuk az alkalmi kosztümöt, amely lehet szoknya vagy nadrágos megoldás is, ill. alkalmi ruhát vegyünk fel. WHITE TIE esetén hosszú estélyi ruhában jelenjünk meg, kesztyűvel és kiskabáttal vagy stólával elegánsabbá téve megjelenésünket. Ha kesztyűnk hossza meghaladja a könyökünket, úgy a váll szabadon maradhat.

Minden esetben megfelelő alkalmi jellegű cipőt viseljünk, amely készülhet szaténból, lakkból vagy egyéb különleges anyagból. Cipőválasztásnál vegyük figyelembe, mennyire vagyunk "magassarkú gyakorlottak", ha nem szoktuk meg az ebben való járást, akkor inkább középmagas sarokkal ellátott modell válasszunk, hiszen az egész estét ebben kell majd eltöltenünk.

 

2, Sokszor látunk magazinokban, katalógusokban vagy esetleg közeli ismerősünkön olyan ruhát, amely megdobogtatja a szívünket. Amennyiben annyira megtetszik nekünk az adott ruha, hogy nagyon hasonlót, netán pont olyat szeretnénk magunk is, minden esetben mérlegeljük, hogy színe, fazonja, hossza, és stílusa illik-e személyiségünkhöz, korunkhoz és egyéni adottságainkhoz. Ezt persze minden ruhaválasztás előtt érdemes végiggondolni.

 

3, Ajánlatos azt is átgondolni, milyen helyszínen tartják az eseményt, illetve kikből áll a vendégkör. Ne amiatt emlékezzenek ránk, hogy megdöbbentő, vagy polgárpukkasztó a megjelenésünk. Kifinomultságunk és stílusos megjelenésünk hosszabb távú sikerekhez vezethet. 

 

4, Kiegészítők! Ezzel bizony nagyon fel is lehet dobni, de ugyanúgy el is lehet rontani az összhatást. Ha ruhánk színben vagy fazonban egyedi és feltűnő, úgy nagyon finom, visszafogott ékszerekkel és szolid, semleges, kisméretű retiküllel párosítsuk. Ha a ruha egyszerű, letisztul fazonú, akkor megengedett a hangsúlyosabb, izgalmas mintázatú, vagy különleges anyagú alkalmi táska. 

 

5, Hajunkat és sminkünket hozzuk összhangba a ruházatunkkal. Ne vigye el a hangsúlyt, sem a smink, sem frizura. Megjelenésünk amúgy is ünnepélyes, ezért próbáljuk a kevesebb, több elvét követni frizuránk esetében. Sminkben lehetünk bátrabbak, mint a hétköznapokon, esti sminkről lévén szó, használhatunk élénkebb színeket, természetesen a jó ízlés határán belül. Ne feledkezzünk meg a körmeinkről sem, aki nem jár rendszeresen manikűröshöz, annak is érdemes az esemény előtt ellátogatni, ezzel is finomítva a megjelenésén.

 

Most lássunk néhány ellenállhatatlan ruhát.

 

bal1.jpg

 

bal2.jpg

 

bal3.jpg

 

 

bal4.jpg

 

 

 

Véleményeteket, észrevételeteket és témajavaslataitokat várom a colorstyle.hu@gmail.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/colorstyle.blog.hu/ oldalra.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr108286098

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

emy.style.hu 2016.02.07. 19:02:32

Kedves Kényszerbagoly!

Ígérem, hogy hamarosan a férfiak öltözködését is górcső alá veszem :-)

Üdv
Colorstyle

Illyés Edith 2016.02.07. 19:05:09

A nagyestélyi és a báli ruha nem ugyanaz. A nagyestélyi díszvacsorára való vagy az operába, általában szűk szabású, a váll lehet fedetlen. A báli ruhában táncolunk, ezért válla van és az alsó része harangszerűen bő (a fenti képek közül az alsó sorban az első).

en.wikipedia.org/wiki/Evening_gown
en.wikipedia.org/wiki/Ball_gown

emy.style.hu 2016.02.07. 19:17:21

Kedves Edith!

Köszönöm az észrevételedet!!
Talán érdemes lenne a báli öltözetnek egy külön írást szentelni, itt részletesen ki lehet térni a általad is jelzett különbségekre.
Elgondolkodtam...

köszönettel
Colorstyle
süti beállítások módosítása