Itt az ideje - Szaunázzunk
2015. november 26. írta: emy.style.hu

Itt az ideje - Szaunázzunk

sau1.jpg

A hétvégén volt szerencsém egy wellness szállóban kipróbálni a sós peelinges szaunázást, gondoltam megosztom veletek az élményt. Egyben elhatároztam, hogy ha legközelebb szaunázni megyek, biztosan lesz nálam egy kis tengeri só :-)

sau3.jpg

A szaunázás csodálatos hatásiról mindannyian ismerjük.

Az immunrendszer erősítése, a stressz oldása, az alvászavarok kezelése mellett az egyik legkézenfekvőbb a bőrre gyakorolt pozitív hatása. Hogy bőrünk a szaunázást követően bársonyos és sima legyen, érdemes kipróbálnunk a tengeri sós peelinget.

Egy nyugodt és alapos szaunázás körülbelül 3-4 fordulóból áll - közben természetesen szüneteket tartva - és nagyjából másfél óráig tart. Legelőször ajánlatos lezuhanyozni.

A szaunaszeánszok alkalmával a szaunamester aromaolajat kever a vízbe, melyet a szaunakályha forró köveire locsol. Az aromaolajak segítenek az ellazulásban, a relaxációban vagy akár segíthetik a felfrissülést, illat típustól függően, más-más hatással bírnak. A hőmérséklet 70-90 °C között változik. 10-15 perc elteltével testünk áthevül, az izzadási folyamat felerősödik, melynek hatására a méreganyagok távozása intenzívvé válik. Aki nem bírja ilyen sokáig a magas hőmérsékleten, érdemes kimenni és lehűteni magát. Szervezetünk rendszeres szaunázás mellett edzhető :-)

Fontos, hogy ha kijövünk a szaunából, legalább 15 perces pihenőt tartsunk, hogy a testünk teljesen visszahűljön.

sau6.jpg

A második körben jöhet a sós peeling. A tengeri só eltávolítja az elhalt hámsejteket, összehúzza a pórusokat, valamint fertőtlenít.

A harmadik fázisban a mézes vagy joghurtos alapú pakolás kerül a bőrre.

A szeánsz végeztével teljesen megújul a bőr, felszíne egyenletes, érzete bársonyos, mint a kisbabák bőre!

sau2.jpg 

 

Forrás: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr388116314

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása