Bálint napi szettek
2016. február 11. írta: emy.style.hu

Bálint napi szettek

 

Szent Bálint, vagy Szent Valentin napja, a szerelmesek ünnepe.

 

v5.jpg

 

 

Szent Bálint a szerelmesek védőszentje a névadója a ma általunk ismert Valentin napnak. Több legenda is szól arról, miért is lett ö szent, mivel érdemelte ki, hogy neve egybeforrjon a szerelmesek napjával.

Az egyik történet szerint Bálint, aki pap volt az ókori Rómában, titokban összeházasította a fiatal szerelmes férfiakat kedvesükkel, annak ellenére, hogy ezt II. Claudius császár megtiltotta, mert úgy vélte, hogy az egyedülálló férfiak "hasznosabbak" a csatában, összességében jobb katonák.

Mikor kitudódott a pap tevékenysége a titkos házasságkötésekről, a császár könyörtelenül kivégeztette. 

Egy másik, talán a legismertebb elbeszélés szerint, Bálint, egy fogságba került vak lánynak visszaadta látását, majd kivégzése előtt levelet írt neki, melyet "A Te Valentinod" aláírással látott el.

Számos egyéb krónika is kering a nagyvilágban...

Egy biztos: Bálintot 489-ben Gelasius pápa szentté avatta, és a naptárban először 496-ban szerepel, mint Szent Bálint/Szent Valentin ünnepe. Magyarországon csak az utóbbi tíz évben vált igazán közismertté ez az ünnep.

 

A Valentin nap rendkívül népszerű, rengetegen kedveskednek ilyenkor szeretteiknek képeslappal, apró ajándékkal, vagy virággal.

Ha csak épp arra vágysz, hogy néhány szívhez szóló szett-tel dobd fel a hangulatodat, vagy esetleg Valentin napi buliba készülsz, íme néhány ötlet kedvcsinálónak.

 

 

v4.jpg

 

 v6.jpg

 

v1.jpg 

 

 

v2.jpg

 

 

És végül néhány "szerelmes" apróság", akár ajandéknak is jó ötlet.

v3.jpg

 

Véleményeteket, észrevételeteket és témajavaslataitokat várom a colorstyle.hu@gmail.hu címre, vagy a https://www.facebook.com/colorstyle.blog.hu/ oldalra.


 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://colorstyle.blog.hu/api/trackback/id/tr258321220

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása